2011-03-02 19:08:43• hírek • Póti Orsolya

Jó hangulatban telt a mulatság

A nemrég alakult Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület sem maradt ki a farsangolók sorából, hiszen március 2-án vidám rendezvénnyel várta a szórakozni vágyó szatmáriakat. A népzene mellett dzsessz és híres slágerek is elhangzottak.

Első farsangi mulatságát rendezte meg szerda este a Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület, melynek Német Demokrata Fórum kulturális központja adott otthont. A hagyományőrző egyesület alig fél éve alakult városunkban azért, hogy támogassa, őrizze és átadja hagyományainkat a fiatal generációnak.

A szerda esti mulatság két részből állt: a rendezvény első felében a közönség ízelítőt kapott az egyesület  korábbi  műsoraiból, azaz magyar népdalokból, néptáncból és népzenéből. Természetesen az irodalom sem  maradt ki, hiszen András Gyula színművész Örkény István Egyperces novelláival szórakoztatta az egybegyűlteket, valamint Blatniczki Dóra mondott mesét. 

Az est folyamán többek között a diákok zenés-verses előadását hallhatták, majd fellépett a Római Katolikus Székesegyház Kórusa, a Csodaszarvas Néptánccsoport négy tagja, és Merk Annamária előadásában a „Legyen a Horváth-kertben Budán" című vidám dallal zárult a műsor. Az énekeseket és a táncosokat a Bartók Béla Népi Zenekar kísérte.

Az előadást követően mindenki kikapcsolódhatott: a szervezők farsangi fánkkal és forralt borral kínálták a jelenlevőket, a talpalávalót pedig továbbra is az egyesület népi zenekara biztosította.






Képgaléria:

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: